Ženy v Chomutově nezabodovaly

Verze pro tisk |

Na třetí a poslední část náročné florbalové listopadové šňůry se hráčky FBC Česká Lípa vydaly do zatím neprozkoumaného teritoria, a to do dalekého Chomutova.

Díky skvělému časovému plánování jisté nejmenované organizace měl náš tým tu čest již v 8:30 zahajovat za chladného a mlhavého rána nedělní turnaj. Rozespalé obličeje opadly až v šatně, kde se na přítomné culila malá zrzavá maskotka. Hráčky nastoupily ve svém víceméně obvyklém počtu, do adekvátních deseti do pole tentokrát chyběla Bubáková a Pořízková. Díky náhlému padání půllitrů z nebe nebyla způsobilá nástupu ani starší členka gólmanského dua, Matoušová.

*FBC Česká Lípa -- SK Bivojky Litvínov 4:5 (2:0; 2:3; 0;2)*

Proti litvínovským Bivojkám nastupoval českolipský tým již potřetí v tomto měsíci, což zajisté napomohlo k opravdu kvalitnímu výkonu hráček obou týmů. Po minulé výhře českolipských se lehce postrašené Bivojky snažily nedat šanci opakování. Naopak českolipské ženy v hlavě nesměle polechtával troufalý cíl, a to opět pokořit favorita tabulky a tak trochu si i něco dokázat.

Zápas začal v klasickém duchu četných strategických nahrávek obránců Litvínova, na což Lípa reagovala bedlivým sledováním a důkladným obsazením útočících hráček. Po chvíli však českolipské převzaly iniciativu a začátkem druhé minuty již Slaná po rychlém startu směr soupeřova brána předvedla učebnicový gól. Další gólové úspěchy České Lípy už tak ukázkové nebyly, avšak co je doma, to se počítá. Úspěchu dosti napomohla nepřílišná zručnost litvínovské gólmanky, která pravděpodobně ráno vstala levou rukou. První taková situace nastala v půlce šesté minuty, kdy situace využila Čapková.

Po písknutí druhé třetiny se opět rozpoutal lítý boj. Českolipské hráčky, zřejmě ještě opojené úspěchem z první třetiny, zaplatily za svou nedůslednost samostatnou akcí Šindelářové. Začátkem páté minuty vštřelila druhý litvínovský gól za asistence Šindelářové hráčka Kalinová. Bylo dorovnáno a nastal čas opět tvrdě bojovat o výhru. Naštvané Lípačky proto půl minuty poté vyvrátily soupeřovu převahu gólem, kdy po skákavé taškařici před litvínovskou bránou Gabrielová s Čapkovou doslova včarovaly míček za nešťastnou gólmanku. Aby však Česká Lípa příliš nezpychla, uštědřila jí počátkem deváté minuty lekci Urbanová. Jedenáctá minuta byla ve znamení prvenství, kdy gólovým úspěchem dosud neposkvrněná Peterová za asistence Ryšavé Motejzíkové bez větších ambicí nasměrovala k bráně míček, který po opsání vysokého oblouku záhadně skončil za zády nyní už pološílené litvínovské gólmanky.

Poslední třetina byla gólově již plně v režii Litvínova. Nad hráčkami visela hrozba další prohry a tak pravděpodobně po promluvě velmi vyrovnaného trenéra litvínovské ženy začaly bojovat jako o život. Nasazení zužitkovaly ale až v osmé minutě, kdy dorovnala opět úspěšná Šindelářová. Zápas se blížil ke konci a vzhledem k vyrovnanému skóre atmosféra houstla. Nepochybně se nechal strhnout i litvínovský trenér, který břitce komentoval každé zaznění píšťalky. Velká smůla se přilepila na paty českolipského týmu, jelikož v poslední minutě zápasu padl do jeho brány zaviněním litvínovské Paulové další gól. Ač se Česká Lípa snažila s vypětím všech sil ještě skórovat, času bylo málo a výsledek se už nedostavil.

*FBC Česká Lípa -- FBC 98 Chomutov 1:4 (1:2; 0:2; 0:0)*

Nedlouho po jedenácté hodině dopolední se Česká Lípa střetla na hřišti s domácími -- FBC 98 Chomutov. Domácí Chomutov měl již od počátku velkou výhodu jak počtem hráček, tak privilegiem prvního zápasu. Oproti tomu českolipské hráčky byly již značně vysílené z ranního výkonu. Na bojovnosti jim to samozřejmě neubralo.

První třetina byla zpočátku gólově nezajímavá. Hráčky obou týmů spolu rozpačitě bojovaly o míček a chvíli co chvíli se přetahovaly o držení míčku. Oba týmy místy pohrozily akcí před soupeřovou bránou, avšak čance zůstaly zatím neproměněné. Až v desáté minutě se zadařilo a českolipská Gabrielová kuriózně zaskórovala -- míček sice udával směr vedoucí mimo bránu, ale díky nešťastně postavené holi soupeřky nakonec sklouznul do brány. To si nechtěl Chomutov nechat líbit a zahanbit se tak před domácím publikem, a tak ve dvanácté a třinácté minutě nasázel dva rychlé góly do brány zaskočené Lípy.

Druhá třetina byla pro Českou Lípu více než nešťastná. Do dalšího zápolení se šlo pouze s jednogólovou ztrátou, a tak bylo stále o co bojovat. Vítr z plachet však českolipským sebrala v šesté minutě Olicová. V druhé půlce třetiny již plně převzal otěže Chomutov. Lípa se svou zhruba poloviční sestavou oproti Chomutovu mlela z posledního, proto pro soupeře bylo více než snadné přebírat iniciativu. Hrozbou bylo především zkušené a sehrané trio hráček s čísly 5, 9 a 77, které notně děsilo vysílenou českolipskou obranu. Hrozba přešla v realitu, když v jedenácté minutě dvě z těchto hráček připravily Lípu definitivně o iluzi výhry a gólem víceméně již zpečetily osud zápasu.

Sestava FBC Česká Lípa: Eclerová -- Řebíčková, Peterová, Hervertová --
Čapková, Gabrielová, Slaná, Dědková, Ryšavá Motejzíková

Nahoru