Ohlédnutí za sezónou 2012/2013

Verze pro tisk |

Fotbalisté Arsenalu odkroužili čtvrtou sezónu v České fotbalové lize, na jejímž konci obsadili 10. místo, což je zároveň nejlepší umístění během čtyřletého působení klubu mezi třetiligovou smetánkou. Z 34 zápasů dokázali třináct vyhrát, devětkrát remizovali a dvanáctkrát odešli poraženi. Kvůli nedostatku financí však v dalším ročníku budou hrát pouze KP Libereckého kraje.

V průběhu podzimní části nasbírala Česká Lípa 26 bodů za sedm vítězství a pět remíz. Z první poloviny sezóny stojí za zmínku tři zápasy. V šestém kole hostili českolipští fotbalisté Vltavín, nad kterým ještě deset minut před koncem vedli 3:1, ale nakonec si oba týmy rozdělily po bodu.

V kole desátém přijela k Ploučnici rezerva pražské Sparty, která si z České Lípy odvezla všechny tři body, a po tomto utkání odvolalo vedení týmu trenéra Libora Macháčka, jehož nahradil staronový kouč Radim Nečas.

Pod jeho vedením se mužstvo herně i výsledkově zvedlo, podzim pak zakončilo impozantně, když doma rozdrtilo Roudnici 5:1. Nejlepším střelcem podzimní fáze byl s šesti vstřelenými góly Miloš Gibala.

Na jaře získali svěřenci trenéra Radima Nečase 22 bodů, když šestkrát vyhráli a čtyřikrát plichtili. Úvod druhé části ročníku vyšel Arsenalu na jedničku, protože v prvních pěti zápasech nepoznal přemožitele, mimo jiné deklasoval Hlavici 6:1. Dařilo se hlavně Petrovi Novotnému, který během třech utkání zaznamenal dva hattricky.

S blížícím se koncem sezóny se však výkony českolipského týmu začaly zhoršovat, v duelu se Spartou B inkasovala obrana Arsenalu šest gólů. Na další tříbodový zisk si musela Nečasova eskadra počkat do 30. kola, v němž zdolala Chrudim. V posledním klání se u Ploučnice odehrála přestřelka s Karlovými Vary, které se díky vítězství 4:3 udržely ve třetí lize.

To se však nedá říci o Arsenalu, který sice obsadil konečné 10. místo, když nastřádal 48 bodů, ovšem kvůli nedostatku financí byl nucen ČFL opustit a pro příští sezónu se přihlásil pouze do KP Libereckého kraje.

Nejlepším střelcem týmu se stal s deseti góly Miloš Gibala, který k podzimním šesti trefám přidal na jaře další čtyři.

Zápasy Arsenalu (domácí + venkovní) navštívilo celkem 9 932 diváků, což v průměru činí 292 fanoušků na jedno utkání. Oproti loňsku zaznamenala letošní sezóna přírůstek 987 příznivců.

K Ploučnici si našlo cestu 6 095 diváků, což v průměru znamená 359 fanoušků na jedno utkání. Rovněž na Městský stadion dorazilo o 1 405 příznivců víc než v předchozím ročníku.

Statistické údaje za sezónu 2012/2013

Odehrané zápasy: 34

Vítězství: 13

Remízy: 9

Prohry: 12

Vstřelené branky: 58, což činí v průměru 1,7 vstřelených gólů na zápas

Obdržené branky: 52, což činí v průměru 1,5 obdržených gólů na zápas

Body: 48

Nejlepší střelec: Miloš Gibala (10 gólů)

Nejvíce odehraných zápasů: Miloš Gibala (33)

Nejvíce odehraných minut: Pavel Patka (2 795)

Nejvíce odchytaných zápasů: Daniel Bojčuk (26)

Nejvíce odchytaných minut: Daniel Bojčuk (2 340)

Nejvíce žlutých karet: Jan Broschinský (9)

Nejvíce červených karet: Moustapha Ndiaye, Martin Kučera, Pavel Patka (všichni 1)

Nahoru