7/2017

Verze pro tisk |

Třetí sbírka Nadace Adra. Na první českolipské únikové hře. Další ledopády. Rekonstrukce Kounicova domu v nedohlednu. V pondělí na PubQuiz.

Pondělí

Zastupitel Petr Máška a Nadace Adra rozjíždějí už třetí sbírku, která má pomoci Českolipanům v nouzi. Osobně znám nejstarší dceru, letos maturuje a je to příkladná studentka.  Nabízím průvodní text k zahájení sbírky:

Dalo by se říct, že jsme normální běžná českolipská rodina. Ale asi to nebude tak úplně pravda, protože rodin se 4 dětmi (5, 9, 10 a 19 let) zde už zase ve městě tolik není. Navíc máme v poslední době trochu větší trable, než bývá v průměru obvyklé. Náš táta měl v roce 2007 vážnou dopravní nehodu, kterou nezavinil, několik dní ležel v kómatu, nakonec havárii přežil, ale má stále vážné zdravotní problémy, ke kterým se přidala ještě cukrovka, a od roku 2007 absolvoval už 8 operací. Museli jsme prodat byt a bydlíme v nájemním bytě.

Maminka musela zůstat doma, protože se stará o tátu a o nás, takže to máme opravdu těžké.

Nadace ADRA nám podala pomocnou ruku, a tak od února do konce května nám můžete pomoci buď zasláním peněz na č.ú. 573 33 375/ 0300, var. symbol 234 nebo platbou on line přes platební kartu na webových stránkách Nadace ADRA: https://www.darujme.cz/projekt/1200042.    Vaši Lehmannovi                                                                                                                                                                     

Úterý

S ledopády se doslova roztrhl pytel. I tento týden mi Jiří Stránský poslal několik fotek. Tyto jsou nafocené v Německu, mezi Hainem a Oybinem. Místo se jmenuje Eschengrund. Tak pokud hledáte další cíl pro váš výlet, zde se jeden nabízí.

Středa

Janek Jiříček nasdílel na facebooku video o historii Nového Boru a jeho okolí, které vzniklo na konci devadesátých let. Součástí videa je i rozhovor s Vlastimilem Brodským, komentář čte Jaroslav Satoranský.

 

Čtvrtek

K Vánocům jsme s manželkou dostali poukaz na první českolipskou únikovou hru. Trochu jsem z ní měl obavy, nejsem milovník šifer. O to více překvapil výsledek. 66 minut intenzivního přemýšlení, radost z každého drobného kroku vpřed. Po celou dobu hry máte u sebe vysílačku a paní průvodkyně kdykoliv poradí, abyste neuvízli ve slepé uličce a stihli dojít do cíle v časovém limitu. V červnu má být hra nová, tak neváhejte a zkuste si tu současnou s tématikou karnevalu v Benátkách. Já se už těším na tu novou. Více informací je zde.

Pátek

Když jsme u toho hraní – minulý týden jsem psal o kavárenském kvízu v Turnově. Shodou náhod tento fenomén v pondělí dorazí i do České Lípy.  V Tankovce Skleník na Slovance se uskuteční první kolo PubQuizu. Nechal jsem se umluvit, půjdu a budu informovat.

Sobota

Oceňuji, že město začalo jednat a požaduje zahájení rekonstrukce Kounicova domu, který vyhořel v roce 2015. Majitelé nenápadně naznačují, že by od nich město mohlo budovu koupit. Samozřejmě ne za cenu současné ruiny. Více třeba zde.

O víkendu jsem se v Turnově zúčastnil plesu tamní oktávy. Znám maturitní plesy jen z České Lípy, jinde jsem byl naposledy v roce 1988, když jsem sám maturoval. Zajímavé srovnání. Plusy Turnova – velký big band nehrající jen tance, při kterých se šlape voda, důstojné prostředí kulturního domu Střelnice, pitné pivo i víno. Plusy České Lípy – větší odvaz a kreativita studentů, balkóny v Merkuru mají své neopakovatelné kouzlo.

Nahoru