37/2017

Verze pro tisk |

Kdo zůstane v ANO? Jak se žije na Severu? Chcete se také před volbami zviditelnit? Už se topí? Lípa musica odstartovala.

Pondělí

Slíbil jsem, že během podzimu nafotím sérii o tom, jak se žije na Severu. Před každými volbami strany navrhují revitalizaci Špičáku, město se co chvíli chlubí tím, co se ve městě zlepšilo. Tak třeba se někdo před komunálními volbami chytí za nos a bude slibovat nějaké zlepšení i sídlišti Sever či Lada.

Dnes jsem při průchodu kolem nákupního střediska poprvé vytáhl mobil. Kdysi se zde prodávaly hračky, bylo zde zdravotní středisko, samoobsluha a hospoda, ve které jste si museli rezervovat místo, když jste chtěli zajít na večeři.

V Music clubu se řadu let už jen větrá.

Pokus o květinovou výzdobu.

Jako na reklamě to tam rozhodně nevypadá.

Místní vinný sklípek.

Kultura za pět set.

Jeden z mála byznysů, co na Severu frčí.

Na výzdobu si asi museli pozvat externí aranžérskou firmu.

A ještě jeden vinný sklípek, je to tu jako v Mikulově.

Pivní čokoláda.

A ještě jeden příspěvek od našich zákonodárců.

Úterý

Požádali mě členové TOP 09, jestli bych je nějak před volbami nezviditelnil. Nakonec jsme se dohodli, že udělám rozhovory s dvěma kandidáty, kteří mě zaujali. S Honzou Ševčíkem a Michalem Prokopem jsme se sešli U Bílýho černocha. Každý pravidelný čtenář ví o mých sympatiích k TOP 09, ale stejně mi přijde nefér představovat kandidáty jen jedné strany, takže tady nabízím i ostatním stranám, že se mi mohou ozvat na email (barta@i-noviny.cz). Rád představím i jiné českolipské zájemce o místo v Poslanecké sněmovně. Nedělá mi radost, že Českolipsko má v dolní komoře jen jednoho poslance. A ještě komunistu.

Středa

Přišel mi email, že v České Lípě byla zahájena topná sezóna. Tak jsem otočil kohoutkem na topení a nic se nestalo. Upřímně – zatím mi to nevadí. Máme doma peřiny. (Doplňuji zpětně, že následující den se už opravdu topilo.)

Čtvrtek

 Štěpán Slaný rozeslal pozvánku na první televizní utkání českolipských florbalistů v historii. Mě v pondělí ale čeká jiné klání. Po letní přestávce začíná podzimní sezóna PubQuizu. Skleník na Slovance se přeměnil na Kozlovnu a po přestavbě má jít o interiér, který Lípa ještě nepoznala. Těším se dvojnásob. Čeká se aspoň deset družstev, ale určitě se místa ještě najdou. Po předchozí zkušenosti mohu tvrdit, že jde opravdu o skvělou hospodskou zábavu, při které se přes velkou rivalitu navazují zajímavá přátelství.

Pátek

Pěkný dárek mi dal k narozeninám kolega Zdeněk Ježák – vystoupil z ANO. Z českolipských zastupitelů zůstává v tomto paskvilu pravděpodobně už jen Jitka Volfová.

Sobota

Včera byl zahájen festival Lípa Musica. Reportáž ze zahajovacího koncertu naleznete zde. Já se tradičně chystám až na některé menší koncerty. Jen se mi jich několik kryje s divadelními představeními Divadelního podzimu. Bude to letos hodně o kompromisech. Na síle přitom nabývá další hudební festival – Libchavský hudební podzim. Smetana, Dvořák, Laco Dezci a Rybova Česká mše vánoční. To jsou taháky třetího (ve skutečnosti už čtvrtého) ročníku. Plakát je například na stránkách České Lípy, která je jedním z podporovatelů (zde).

Nahoru

Komentáře

Re: 37/2017

Hezké nedělní dopoledne před význačným derby, pane Bárto :-)
Jen drobný dotaz: Vaše nabídka patří jen kandidátům z České Lípy, nebo i kandidátům z regionu Českolipska?
Díky a ať žije ACS!!! :-)))

F. Chot

Nahoru

Re: 37/2017

Z Českolipska.
Neříkejte, že jste ještě navíc Sparťan.

Nahoru

Re: 37/2017

Díky. Včera to byla bída, nakonec SKS vyhrála zaslouženě ...

Nahoru

Re: 37/2017

Omyl.
Českolipsko nemá žádného poslance.
Mackovík žije v Liberci, v Pertolticích žije jeho matka a on je tam pouze trvale hlášen. Proto jsou Pertoltice u jeho jména stále uváděny, i když je skutečnost jiná. Fakticky tam ale už několik let nebydlí.

Nahoru